31 January.

publicerat i Life in Cortina d'Ampezzo;
Hej mina vänner!
Ledsen för dåligt uppdaterande de senaste dagarna men jag har verkligen inte varit på humör alls. Först var det nyheten om vår älskade Bella och efter det har jag bara känt mig allmänt nere. Jag tror det är hemlängtan. Den senaste tiden har jag haft ganska svårt att sova igen (för er som inte vet så har jag till och från haft sömnproblem) och jag har drömt en massa hemska saker. Hoppas det blir bra snart, idag har det i alla fall känts lite bättre.

Nu har vi Jonas mamma och pappa här på besök sedan i fredags, så i morgon tänkte vi åka på en liten shoppingtur. Det är nästan obligatoriskt när vi har gäster :) Så i morgon styr vi ner mot Venedig igen!
Ingen är väl egentligen gladare än jag, för hur underbart är det inte med alla nya vårkläder som strömmar in i butikerna!? Det muntrar ju upp om något!

D&G S/S 2011


Nu ska jag kika på tredje avsnittet av "Stylisterna" och jag håller så klart tummarna för min söta vän Joanna som är med och tävlar! Följer ni programmet?
Hugs & Kisses!

Bella <3

publicerat i Inside my head;
Usch i dag har jag ingen lust att blogga alls, vi har förlorat en familjemedlem. I dag har vår gamla hund Bella flyttat till hundhimlen :( Fy så ledsen jag är!

Studera i Italien (Gästinlägg)

publicerat i Worldwide;

För den som vill komma till Italien för att studera finns det mängder av olika sätt att gå till väga. Ett är så klart att kontakta den italienska skolan eller universitetet direkt och på egen hand ansöka och organisera allting. Ett annat är ett Erasmus år, men det beror då på om din svenska utbildning erbjuder det. Ytterligare ett alternativ för att komma till Italien och studera språkstudier organiserade av internationella språkutbildningsföretag. Fördelen med dessa kurser är att man kan boka dem genom svenska kontor där man också kan få gratis rådgivning på svenska, en trygghet innan man ger sig av.
 

En språkresa till Italien kan vara starten på en längre vistelse i landet, en förberedelse inför universitetsstudier eller en utbildning i sin egen rätt. Hör dig för om de officiella språkexamen som erbjuds och hitta den nivå som passar dig bäst, beroende på vad du vill använda din utbildning för. Men det sagt, att komma till Italien för att studera, vare sig du stannar i 2 veckor eller ett år, är en upplevelse väl värt det oberoende på vad du söker för examen. Språkkurser erbjuds i de flesta stora städer och ett flertal mindre. I Rom, Milano och Bologna är det storstad som gäller och här är språkskolorna också större. Dock är gruppstorlekarna sällan större än 12 personer vilket ger mycket stöd och uppmärksamhet från läraren. I Norra Italien erbjuds också kurser i Florens, Siena och San Remo. I söder kan man studera i Salerno, Tropea eller i Taormina på Sicilien, alla populära semesterorter under sommaren och med behagligt medelhavsklimat året om.
 

Språkkurser i Italien erbjuds främst från 16 år och uppåt, med tyngdvikten på vuxna studerande. Kurserna går från 2 upp till 48 veckor och kan kombineras med privatlektioner och andra aktiviteter, så som företagspraktik. Man är lika välkommen som nybörjare som erfaren talare, nivån anpassas efter dina behov. I kursavgiften ingår oftast boende, antingen på residens, i delad lägenhet eller som inneboende hos en värdfamilj. Och eftersom man studerar vid italienska skolor träffar man människor från hela världen, så oroa dig inte för att bara träffa svenskar.

 

Språkreseförmedlare har också möjligheten att hjälpa dig med mer än bara Språkresor. Man kan även studera konst, mode och design i Italien via dessa företag. Man studerar då på Istituto Europeo di Design (IED) och viktigt att påpeka är att dessa utbildningar, upp till tre år, är CSN berättigade. Även språkkurserna kan vara studielånsberättigade så länge kursen är på heltid, varar mer än 13 veckor samt avslutas med en examen. Här kan du läsa mer om CSN språkstudier utomlands.

 

Det finns ett stort antal språkreseförmedlare som alla erbjuder kurser på olika skolor och platser i Italien så det är väl värt att forska kring de olika alternativen innan man bokar, så att man får det man önskar utav sin vistelse här.