Några av er ville ha receptet på kakan jag bjöd på som "tårta" på min födelsedag, så här kommer det;
Schweizernötkaka
Botten:
2 ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel (jag malde min i mixern, det fungerade utmärkt!)
1,25 dl vetemjöl
100 g smält smör
Topping:
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
2 ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel (jag malde min i mixern, det fungerade utmärkt!)
1,25 dl vetemjöl
100 g smält smör
Topping:
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt i ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en väl smord form, gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen (175°) i ca 25-30 min tills kakan fått gyllenbrun färg.
Ta sedan ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme (akta så att den inte bränns!).
Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
Skär längs med kanten på formen innan du lossar den- klart och redo att avnjutas! :)
Mums, den måste chokladälskaren Tildis baka! :) puss skorpan